Flex Manager
De top 21227 Flexmanagers van Nederland
21227 professionals

 beschikbaar?

interimmanagement TIP: soortgelijke CVs vinden

Commercieel Directeur

Commercieel Directeur

Werkervaring interimmanager

september 2007 – heden Konica Minolta Business Solutions
General Manager Sales (MT-lid)

Konica Minolta is een wereldwijde leverancier van document oplossingen zoals Enterprise Content Management, Document Management, Output Management, Device Management en Hardware. Een top 3 speler met de focus op kwaliteit en innovativiteit.

In de functie van General Manager Sales ben ik lid van het Management Team en eindverantwoordelijk voor alle verkoop van Konica Minolta in Nederland.
In totaal geef ik leiding aan 75 sales mensen met een omzetverantwoordelijkheid van
€ 50 miljoen.

Voornaamste werkzaamheden:
• Ontwikkelen van strategisch beleid en afstemmen met de board.
• Implementeren van dit beleid samen met mijn sales managers.
• Maandelijkse voortgang- en evaluatiegesprekken met mijn managers
• Voorzitten van de maandelijkse Sales Management Meeting.
• Elk kwartaal leid ik de Ceremonie Protocollaire waar de doelstellingen, plannen en de individuele prestaties van alle Account Managers en teams worden gepresenteerd.
• Ondersteunen bij onze belangrijkste klanten en resellers.

Belangrijkste resultaten afgelopen jaar:
Om de doelstellingen van de Account Managers in lijn te brengen met de doelstellingen van het bedrijf heb ik een nieuw salesplan geschreven waarvan inmiddels de volgende zaken zijn doorgevoerd: een nieuwe marktsegmentatie, een nieuw provisiesysteem, nieuwe offerte structuur, nieuw forecast systeem en nieuwe reporting tools en zijn we nu bezig met de implementatie van een nieuw concept Optimised Print Services (OPS)die het share of value van onze klanten moet gaan vergroten en de account managers nog beter in staat moet stellen om onze oplossingen te verkopen.
Ook in het indirecte kanaal (resellers) zijn er dit jaar grote veranderingen doorgevoerd. Zo hebben wij ons opengesteld voor Authorised Service Partners (ASP), waar wij in het verleden alle service zelf uitvoerden. Er zijn nieuwe partner overeenkomsten opgesteld met partner target agreements met verschillende niveaus en bevoegdheden, waardoor wij meer grip en inzicht hebben gekregen op de prestaties van onze partners. Deze nieuwe aanpak heeft al tot een aantal zeer klinkende resultaten geleid.

november 2006 – augustus 2007 Konica Minolta
Sales Manager Direct Sales
In deze functie was ik verantwoordelijk voor de direct salesafdeling van Konica Minolta in Nederland. In deze functie gaf ik direct leiding aan een team van 5 Area Sales Managers en aan een New Intake Manager en indirect aan 40 Account Managers. Omzetverantwoordelijkheid bedroeg ongeveer € 25 miljoen.
Belangrijkste resultaten: Ik heb er in deze periode voor gezorgd dat de teams na lange tijd weer vol kwamen door nieuwe mensen aan te nemen en ervoor te zorgen dat de goede mensen langer bleven. Dit is onder andere bereikt door de oprichting van de Konica Minolta Sales Academy en ervoor te zorgen dat er meer interne promotiemogelijkheden kwamen.

oktober 2004 – oktober 2006 Konica Minolta
Manager Major en Key Accounts

In deze functie was ik verantwoordelijk voor de grote klanten van Konica Minolta in de zakelijke dienstverlening en de verticale markten, overheid, gezondheidszorg en banken & verzekeringen. Ik gaf direct leiding aan 5 Major Account Managers en 5 Key Account Managers met een omzetverantwoordelijkheid van ongeveer € 15 miljoen.
Belangrijkste resultaten: Het ontwikkelen van een nieuwe sales strategie die er op gericht was om op korte termijn makkelijker New Business te kunnen doen en op lange termijn meer marge te kunnen maken. Daarnaast verantwoordelijk voor het opzetten van een Key Account team om de overheidsmarkt te gaan bewerken.
In mijn eerste volledige jaar wist ik een afzetgroei van 308% te realiseren in een krimpende markt. Later verantwoordelijk voor het opzetten van een tenderdesk voor het begeleiden van Europese aanbestedingen

oktober 2001 – september 2004 Develop Nederland B.V.
General Manager

Develop is een wereldwijde leverancier van afdrukapparatuur en een 100% dochter van Konica Minolta, die zelfstandig opereert.

In deze functie was ik eindverantwoordelijk voor geheel Develop. Een zelfstandig opererende verkoopmaatschappij van afdrukapparatuur die voor de service van de apparatuur gebruik maakte van de serviceafdeling van Konica Minolta. In totaal bestond de verkoopbinnendienst en buitendienst uit 14 personen en er was een omzetverantwoordelijkheid van €7 miljoen.
Belangrijkste resultaat: Het binnenhalen van een exclusieve mantelovereenkomst met Intrakoop. Een inkooporganisatie voor en door leden binnen de gezondheidszorg met 2500 actieve leden. Deze overeenkomst was in 2004 goed voor 60% van de omzet van Develop.

april 1999 – september 2001 Develop Nederland B.V.
Area Sales Manager

In deze functie was ik verantwoordelijk voor een team van 6 Account Managers met een omzetverantwoordelijkheid van ongeveer € 3,5 miljoen

Belangrijkste resultaten: Het aannemen van nieuwe Account Managers en het opleiden door coaching on the job. De meeste mensen die ik destijds heb opgeleid zijn, door de behaalde successen, op management posities binnen Konica Minolta terecht gekomen.


februari 1998 – maart 1999 Develop Nederland B.V.
Dealer Manager

In deze functie was ik verantwoordelijk het indirecte kanaal van Develop in Nederland. . In 1999 zijn we gestopt met de actieve verkoop aan het reseller kanaal en hebben de focus volledig gelegd op de directe verkoop.


juli 1996 – januari 1998 Develop Nederland B.V.
Account Manager

Enkele successen waren Fiat Auto Nederland, Plan Nederland en Stichting Consument en Veiligheid waar ik een totaaloplossing heb verkocht van hardware en software, iets wat toen nog niet zo vaak gebeurde in de branche.

januari 1993 – juni 1996 Tuning Bloemenexport B.V.
Inkoop en verkoop van rozen en anjers

Tuning is gevestigd op de bloemenveiling in Aalsmeer en houd zich voornamelijk bezig met de export van snijbloemen naar de Verenigde Staten en het Midden Oosten.

In deze functie was ik verantwoordelijk voor de import van rozen en anjers uit Colombia en Ecuador en de verkoop van deze bloemen aan andere exporteurs en lijnrijders, zowel rechtstreeks als via de klok.

Opleidingen

1980 - 1985 HAVO Haarlemmermeer Lyceum Hoofddorp
1985 - 1987 VWO Haarlemmermeer Lyceum Hoofddorp
1987 - 1993 International Business HEAO Haarlem
1989 – 1990 Economia e Commercio Università degli studi di Bergamo
(via Erasmus beurs)
Talen

Gewend om te werken in een internationale werkomgeving
Engels – vloeiend in woord en geschrift
Duits – vloeiend in woord
Italiaans – in staat om te communiceren
Spaans - basis

Cursussen en Trainingen

PSS Personal Selling Skills 1996-1997
Kenneth Smit Verkoopmodule 1 t/m 8 1997-1999
Kenneth Smit management trainingsprogramma 2000-2004
Management training Boertien 2006
Presentatietechnieken Boertien 2006
Effectief selecteren Boertien 2007

Persoonlijke kenmerken
Communicator, gedreven, energiek, resultaat gericht, open, commercieel


Opleiding interimmanager

HBO

Consultancy interimmanagement a.i. kerncompetenties

Strategie bepalen, bouwen van salesorganisatie , Key Account Management implementeren, Business Development, commercialiseringsslag doorvoeren, Sales en marketing in lijn brengen, Training

Talenkennis interimmanager

Nederlands en Engels vloeiend, Duits zeer goed, Italiaans goed, Spaans en Frans verstaan

 beschikbaar?

Interim managers zoeken:

Opdrachtomschrijving :