Flex Manager
De top 21214 Flexmanagers van Nederland
21214 professionals

 beschikbaar?

interimmanagement TIP: soortgelijke CVs vinden

Business Manager - Sourcing advisor

Business Manager - Sourcing advisor

Werkervaring interimmanager

Algemeen
28 jaar ervaring in Business analyse en IT Applicatie Services;
Specialist op het gebied van Transitie en Transformatie, Verandermanagement en Global Sourcing;
Sterktes: Analytisch vermogen, No-nonsense, Durft uit te dagen, Communicatieve vaardigheden;
Markten: Overheid, Retail, FMCG, Productie, Financieel, IT;
Talen Nederlands (moedertaal), Engels en Duits.

Ervaring in Verandermanagement:
In zijn verantwoordelijkheid voor de vele Transitie en Transformatie projecten voor klanten heeft Ben persoonlijke ervaring hoe deze veranderingen tijdig tot het gewenste resultaat worden gebracht. Ben heeft jaren ervaring in:
- Benoemen en aanpakken van redundante, inefficiënte en onnodig kostbare bedrijfsprocessen;
- Ontvlechten van bestaande applicatieomgevingen;
- Invoeren en evolueren van ondersteunende Applicatie omgevingen;
- Management en werknemers meenemen in het veranderproces;
Ben heeft 7 jaar als Informatie analist gewerkt bij SaraLee|DE (nu JDE) wat de basis vormde voor zijn vermogen om de juiste balans te vinden tussen de business behoefte en een betaalbare ondersteunende IT omgeving.

Ervaring in Project Management:
Wincor Nixdorf: Als VP Global Delivery was Ben wereldwijd verantwoordelijk voor alle implementatie projecten voor klanten van Wincor Nixdorf (Banking en Retail). Het betrof hier een portfolio van diverse projecten variërend van klein tot groot (50.000+ mandagen voor een grote Amerikaanse bank).
CGI: Als VP Applicatie Services was Ben verantwoordelijk voor een project portfolio uiteenlopend van nieuwbouw, migratie tot transformatie. Ben was in deze rol ook verantwoordelijk voor de NL practices Oracle, Java, ERP en SOA.
Hewlett Packard: Als EMEA Application Delivery Director was Ben verantwoordelijk voor een uiteenlopend portfolio van verander en implementatie trajecten voor grote internationale klanten.

Ervaring in Transitie en Transformatie:
Alcatel-Lucent: Ben was wereldwijd verantwoordelijk voor de Transitie en Consolidatie van de applicatie omgeving van Alcatel-Lucent. Het betrof hier meer dan 1000 applicaties welke allereerst zijn overgebracht naar HP en daarna gereduceerd naar ca 350 applicaties in een tijdsbestek van 2,5 jaar
Procter & Gamble, SaraLee/DE (nu JDE), General Motors: Ben was 4,5 jaar verantwoordelijk voor HP Application Delivery in de EMEA regio. Tijdens deze periode was Ben eindverantwoordelijk voor de Transformatie van complexe applicatie omgevingen bij onder ander de genoemde klanten.

Ervaring in Global Sourcing / Delivery:
Wincor Nixdorf: Als VP Global Delivery was Ben wereldwijd verantwoordelijk voor de Professional Service levering locaties in Polen, Tsjechië en China. Daarnaast heeft Ben een business plan voor 30% besparing ontwikkeld na onderzoek naar een levering locatie op de Filipijnen.
CGI: Als VP Applicatie Services was Ben verantwoordelijk voor de ontwikkeling van capaciteit en levering van projecten vanuit India en de Filipijnen.
Hewlett Packard: Ben heeft de eerste HP Global Delivery hub in EMEA onderzocht en opgericht. Dit is nog steeds een van de drie wereldwijde levering locaties voor HP. Als EMEA Application Delivery Director zat Ben in de Global Delivery Board van HP. Een organisatie met 30.000+ werknemers.
Alcatel-Lucent: In zijn rol als Application Services Executive heeft Ben, voor de Transformatie van de 1000+ applicaties naar een geïntegreerd en kost efficiënt model, een global delivery model geïmplementeerd. De onshore - offshore verhouding was na transformatie 22% - 78% met meer dan 800 FTE in India, China en Filipijnen.

Opleiding interimmanager

HBO Electrotechniek
AMBI
Administratieve Organisatie

Consultancy interimmanagement a.i. kerncompetenties

Met meer dan 15 jaar internationale ervaring in zeer grote veranderprocessen voor midden en groot bedrijf heeft Ben veel kennis als het gaat om complexe organisatieveranderingen en het transformeren van IT om deze veranderingen te ondersteunen. Ben combineert dit tevens met een rijke ervaring op het gebied van (project)management, communicatie met alle lagen van een organisatie en bewezen leiderschap met betrekking tot het halen van doelen. Ben brengt een no-nonsense mentaliteit waarin klanttevredenheid maar zeker ook een kritische blik centraal staan.

Talenkennis interimmanager

Nederland, Engels, Duits

 beschikbaar?

Interim managers zoeken:

Opdrachtomschrijving :