Flex Manager
De top 21227 Flexmanagers van Nederland
21227 professionals

 beschikbaar?

interimmanagement TIP: soortgelijke CVs vinden

Managing Director / Adviseur / Interim Management / Verander

Managing Director / Adviseur / Interim Management / Verander

Werkervaring interimmanager

aug 2015- heden:
Organisatie advies ten behoeve van een snel groeiende verkooporganisatie op het gebied van Personeel, Finance, Processen, Rollen, Taken en organisatie inrichting. Doelstelling is om flexibiliteit te behouden en medewerkers nadrukkelijk in de lead te brengen in deze groeifase.

Director Network & Access Services, Ziggo 07-2014 tot 08-2015

Operationeel en financieel eindverantwoordelijk voor de levering van toegang aan de residentiele en zakelijke markt over een mobiel en vast netwerk. Waarborgen van optimale kwaliteit en beschikbaarheid van het netwerk en diensten binnen vastgestelde TCO en het op gecontroleerde wijze opnemen van innovaties binnen de bestaande organisatie, processen en systemen.
Lid van het directors team Operations welk eindverantwoordelijk is voor het operationele beheer, bouw en onderhoud van het netwerk en diensten van Ziggo.
De leiding over het managementteam Network & Access Services met 6 direct en 80 indirect reports. Budget verantwoordelijkheid: €130 miljoen capex en €38 miljoen opex.

Belangrijkste resultaten
• Begeleiden medewerkers en management team in het fusie proces met UPC / LGI
• Realisatie van financiële en kwaliteitsdoelstellingenDirector Infrastructure, later Construct & Maintain, Ziggo 01-2012 tot 01-2014

Operationeel en financieel eindverantwoordelijk voor de aanleg en verplaatsingen van infrastructuur binnen Ziggo, waaronder nieuwbouwaansluitingen, reconstructies, kastverplaatsingen en grootschalige capaciteitsuitbreidingen.
Lid van het directors team Operations welk eindverantwoordelijk is voor het operationele beheer, bouw en onderhoud van het netwerk van Ziggo.
De leiding over het managementteam Infrastructure met 6 direct en 120 indirect reports. Budget verantwoordelijkheid: €23 miljoen capex en 4 miljoen opex.


Belangrijkste resultaten
• Verbetering van budget- en realisatie van efficiency-, effectiviteit- en kwaliteitsdoelstellingen
• Cultuurverandering naar cultuur van persoonlijk leiderschap
• Vorming van een hecht managementteam
• Ontwerp en implementatie nieuw Performance Management Systematiek
• Ontwerp en implementatie van een procesmatig en efficiënter bouwproces
• Als Lean 6 Sigma Champion diverse verbeter trajecten door laten voeren.
• Introductie en implementatie van strategisch partnership met aannemers.Director Regional Operations West, Ziggo 01-2010 tot 01-2012

Operationeel en financieel eindverantwoordelijk voor de regionale bouw en onderhoudsactiviteiten binnen Ziggo van het netwerk, datacenter en zakelijke aansluitingen.
Lid van het directors team Regional Operations & Monitoring welk eindverantwoordelijk is voor de operationele bouw, onderhoud en bewaking van het netwerk van Ziggo.
De leiding over het managementteam Regional Operations West met 7 direct en 125 indirect reports. Budget verantwoordelijkheid: €8 miljoen capex en 4 miljoen opex.

Belangrijkste resultaten:
• Verbetering van budget- en efficiencydoelstellingen, realisatie van kwaliteitsdoelstellingen.
• Herstructureren en vormen van het managementteam
• Terugbrengen van controle over uitvoering en kosten
• Herstellen van medewerker tevredenheidDirector Network Operations Center, Ziggo 06-2007 tot 01-2010

Operationeel en financieel eindverantwoordelijk voor alle monitoring, dispatching en Legal Intercept activiteiten binnen Ziggo. Lid van het directors team Regional Operations & Monitoring welk eindverantwoordelijk is voor de operationele bouw, onderhoud en bewaking van het netwerk van Ziggo. De leiding over het managementteam Network Operations Center met 3 direct en 80 indirect reports. Budget verantwoordelijkheid: €3 miljoen opex.

Belangrijkste resultaten:
• Realisatie van budget en kwaliteitsdoelstellingen
• Integratie van 4 Network Operations Centers uit de rechtsvoorgangers Multikabel, @Home en Casema naar het Ziggo NOCManager Product Development, Multikabel 05-2004 tot 06-2007

Operationeel eindverantwoordelijk voor alle product- en dienstintroducties en het begeleiden van het proces van idee tot implementatie en nazorg. Dagelijkse leiding over 4 product developers, onderdeel van het operationele managementteam Datacommunicatie.ISP Manager, Multikabel 05-2002 tot 05-2004
Verantwoordelijk voor de implementatie, migratie en beheer van alle ISP diensten zoals mail, news, virusscanning en spamfiltering voor de klanten van MultikabelProduct Manager, marviQ 03-2000 tot 04-2002
Verantwoordelijk voor het opstellen van het connectiviteit productportfolio als mede de contractering en service level management van internationale infrastructuur leveranciers.Accountmanager, Kender Thijssen 06-1998 tot 03-2000
Verkoop van IT-beveiligingssystemen als Firewalls en virusscanning.Network Sales Consultant KPN Telecom 06-1996 tot 06-1998
Ontwerp en verkoop van (inter)nationale LAN en WAN oplossingen voor MKB en groot zakelijke marktTrainer, Lucent Technologies 06-1995 tot 06-1996
Opleiden van (inter)nationale klanten in het onderhouden van de 5ESS telefoonswitch.

Opleiding interimmanager

1991-1996: HTS-Informatica (diploma)
Fontys Hogescholen, Eindhoven

1988-1991: MTS-electronica (diploma)
MBO, Oss

1982-1988: HAVO (diploma)
Maaslandcollege, Oss


Cursussen

2016 Masterclass Verandermanagement TIAS business school
2014 Bemoreyou
2013 High Performance Ziggo sr Management, Visiescope
2010 Co-Active Coaching, Schouten en Nelissen
2004 HBO Middle Management, module 1, ISBW
1999 Verkoop en accountmanagement, Krauthammer

Consultancy interimmanagement a.i. kerncompetenties

Eric is een senior management executive met sterke leiderschapsvaardigheden en brede ervaring in het managen van operationele afdelingen. Hij is in staat om te communiceren op alle niveaus in een organisatie. Hij ontwikkelt een heldere visie en stelt de richting vast. Hij geeft medewerkers de ruimte om te presteren, laat hen zelf verantwoordelijkheid en initiatief nemen in de realisatie van de visie en hij weet een goede balans te creëren voor zichzelf en zijn medewerkers zonder het resultaat geweld aan te doen. Zijn omgeving erkent zijn persoonlijk leiderschap: hij houdt de regie en hij is in staat om daar waar iets moet gebeuren, beweging te krijgen. Hij werkt graag samen en hij zoekt de verbinding. Hij is intrinsiek zeer betrokken, gemotiveerd en ambitieus. Hij werkt vanuit een overzicht en hij is zeer resultaatgericht. Hij kan zich goed focussen, materie snel eigen maken en doordringen tot de kern. Hij is scherp, duidelijk en hij staat voor zijn mening en visie.

Key words: Resultaatgericht, extravert, ongedwongen, betrouwbaar, inspiratie gedreven


Talenkennis interimmanager

Nederlands (moedertaal), Engels vloeiend

Overig

Interesses, hobbies:
Gezin, lezen, skiën, tennis, fotografie, Afrika en klussen in en om het huis.

 beschikbaar?

Interim managers zoeken:

Opdrachtomschrijving :